1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Пъстра и богата е програмата през тази година по повод Деня на Дунав в България. Фестивали, пленери, екологични акции, концерти и изложби, различни градски тържества – това са само част от инициативите, които се провеждат по повод 29 юни, като на някои места програмата започна още през миналата седмица.

„Открий Дунав“ е тазгодишното мото на кампанията. Идеята е да се насърчат живеещите в Дунавския басейн да бъдат активни в опознаването на реката и притоците й с цел по-ефективното им опазване.

Подробна информация за кампанията е налична на специалната страница за Ден на Дунав на Международната комисия за опазване на река Дунав – http://www.danubeday.org/. Програма с инициативи за 29 юни в България можете да намерите тук.

На 29 юни през 1994 година в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, известна като Конвенция за опазване на река Дунав. Този документ играе важна роля в международното сътрудничество за опазването и устойчивото използване на една от най-значимите европейски реки.

През 2004 година, по предложение на Международната комисия за опазване на река Дунав, за първи път на 29 юни се организира кампания „Ден на Дунав”. С многообразие от инициативи се показва жизненоважната роля на река Дунав и нейните притоци. Събитията в Деня на Дунав вдъхновяват хората, общностите и страните да обединят усилията си за опазването на река Дунав. Чрез кампанията за 29 юни всяка година се изразява за пореден път връзката на живеещите в Дунавския басейн с тяхната река. Организират се научни конференции, екологични акции за почистване на бреговете на реката, фестивали, кръгли маси, семинари и работни срещи, образователни, спортни, кулинарни или творчески надпревари, иновативни екологични ателието и изложби, концерти и много други.

За поредна година учениците на възраст между 6 и 18 години могат да се включат в традиционния международен конкурс Danube Art Master. Конкурсът се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR).

През тази година участниците отново са поканени да използват за своите творби намерени речни материали. Артистичната надпревара се провежда на два етапа – национален и международен.

Подробна информация за Danube Art Master можете да намерите тук.

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015