1

Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

reach2018
face to people

В седмицата, посветена на Световния ден на водата – 22 март, РИОСВ и Регионалната лаборатория във Велико Търново приеха 55 ученици от СУ „Емилиян Станев“, СУ „Вела Благоева“ и ПМГ „Васил Друмев“ за беседи и презентации. Темата на срещите беше водата като ограничен ресурс с химичните си свойства, разпространение и употреба, значението на пречиствателните станции за качеството й, както и действията, които всеки от нас може да предприеме, за да я пести.

Групите от училища „Европа“ изненадаха експертите с изработените 18 инфографики на тема „Водата – знание и сила“, 7 от които електронни, в онлайн платформи, на английски език, които показват темата чрез текст, илюстрации, диаграми, снимки и др. Те представиха моделите си след презентация за водата и здравословния начин на живот от експерт на РИОСВ, също на английски език. За своето старание всички участници получиха поощрителни награди от РИОСВ.

Има още

Tематична работна среща събра в РИОСВ – Велико Търново представители на общини и ВиК от региона по повод Световния ден на водата – 22 март. Партньор на събитието е Басейнова дирекция – Плевен, която представи участието си в международния проект DANUBE FLOODPLAIN (http://www.bd-dunav.org/content/proekti-i-programi/proekt-danube-floodplain/). Експертите обърнаха внимание и на последните промени в Закона за водите, касаещи издаването на разрешителни за ползване на воден обект, както и на правомощията на общините в тази област. Бяха обсъдени необходими документи, процедури, срокове.

В своето представяне РИОСВ акцентира върху пречистването на градските отпадъчни води, сроковете за изграждане на канализационни системи и пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ) и възможностите пред общините да кандидатстват с водни проекти към ПУДООС и ОПОС.

Има още

на 13 март 2019 г. група от 11 ученика от 3-ти клас с г-жа Енева посетиха информационния център на РИОСВ-Велико Търново. Милка Асенова – гл. експерт в инспекцията представи темата за водата  във връзка с предстоящия Световен ден на водата на 22 март. След презентацията децата създадоха комикси по предварително раздадени шаблони, които бяха подредени в изложба на информационно табло. За своето участие получиха книжката “52 послания за водата” с творби на ученици от Велико Търново.

Mалчугани от детската градина „Слънчев дом“ поздравиха експертите с български песни и стихове за Коледа и Нова година. Със своите изпълнения и танци, те създадоха празнично настроение в инспекцията. Децата получиха пакети с лакомства от експертите и подарък за цялата група.

Изложбата от карикатури „Хубава си, моя горо“ могат да видят от днес – 30 октомври, посетителите в информационния център на Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Изложбата е предоставена от Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ и е поредна обща инициатива с Регионалната инспекция. Повод за събитието е рождения ден на Парка, който на 31 октомври навършва 27 години.

Колекцията „Хубава си, моя горо“ е създадена като част от проекта „Изкуството – посланик на Парка“, реализиран от Дирекцията и Музея „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово. Експозицията включва 44 карикатури на автори от България, Русия, Куба, Словакия, Украйна, Сърбия, Румъния, Нигерия, Бразилия, Китай, Германия, Индия, Иран, Чехия, Литва. Творбите, създадени с повече ирония отколкото хумор, фокусират общественото внимание върху отношението на днешния човек към природата. Отправят настоятелен апел към хората по света за повече грижи към природното богатство – горите и предупреждават, че нехайното отношение към тях неминуемо води до трагични последици.

Има още

На 6 юни в информационния център на РИОСВ-Велико Търново се проведе ученическа конференция на тема „Да победим замърсяването с пластмаси“, с която беше отбелязан Световния ден на околната среда. В събитието взеха участие 11 ученици от три великотърновски училища, които допълнително изучават английски език в Училища Европа. Те представиха презентации по темата на английски език. Жури от експерти на РИОСВ и преподаватели от училището оцениха представянето от гледна точка на екологичното съдържание и езиковите умения на участниците. Всички деца получиха грамоти и предметни награди.

Грамоти и предметни награди на отличени в конкурса за фигури или инсталации от пластмасови отпадъци, посветен на Деня на Земята – 22 април, връчи днес директорът на регионалната  екоинспекция във Велико Търново Елена Стефанова.

В инспекцията са получени повече от 120 творби на 170 ученика от 25 училища на Великотърновска и Габровска област.

Жури от експерти на РИОСВ – Велико Търново според възрастовите групи оцени фигурите и отличи 50 в следните категориите „Креативност и положително настроение“, „Инсталации и предмети“, „Пластмасово чудовище“ и „Групови творби и инсталации“.  Присъдени бяха и шест специални награди.

Има още

Работа при нас

Language

Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB

Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015

Екологично образование

Национална кампания