1

Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

За отбелязване на Деня на Земята – 22 април през 2021 г., РИОСВ-Велико Търново и Европейски информационен център – Велико Търново, в партньорство с Катедра „География“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, организираха конкурс за рисунка с история на тема „Зелено бъдеще за Европа“ за ученици и студенти от цялата страна (регламент).

Целта на конкурса бе да мотивира младите хора да покажат своето отношение към природната среда чрез изобразителното изкуство и литературата. Участниците трябва да начертаят или нарисуват начина, по който искат да изглежда зеленото бъдеще на нашата страна, на нашия континент, на нашата планета. В допълнение на рисунката, да напишат креативна история за това, какъв очакват да бъде този свят!

Конкурсът се организира за ученици от V до XII клас и студенти, които да работят индивидуално или по двама в екип.

За участие в националния конкурс са получени 190 творби на 222 ученици, представители на 55 училища от 36 населени места и двама студенти от ВТУ. Мотивация и подкрепа, съдействие и професионална подготовка на учениците и студентите са оказали 55 преподаватели.

Творбите отразяват всички аспекти на темата – от природните ресурси – зеленото богатство на нашата планета, горите, водата, пчелите, животните, равновесието в природата, през човешката намеса в природните процеси – вредни емисии, замърсяване на въздуха, замърсяване с отпадъци, климатични промени, до грижата за околната среда с разделно събиране и рециклиране, опазване и възстановяване, зелена енергия. Погледът в бъдещето, отговорността и вярата в красотата, както и призива на участниците „Земята е в нашите ръце – нека я опазим!“ подкрепят напълно мотото на конкурса за зелено бъдеще!

Присъдени са първо, второ и трето място за всяка възрастова група, както и поощрителни награди. Общият брой наградени ученици е 34. Наградени са и студентите.

С част от рисунките са организирани две изложби – в сградата на РИОСВ-Велико Търново и виртуална изложба на адрес: https://app.emaze.com/@AOTWLFRQF/floral-print#1

По повод Световния ден на околната среда – 5 юни, РИОСВ създаде дигитална книга с отличените творби на ученици и студенти от националния конкурс, която може да разгледате тук. Книгата е налична и в pdf формат.

На 06.12.2021 г. Държавна агенция за закрила на детето отличи РИОСВ-Велико Търново с плакет – Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ за провеждане на Национален конкурс за рисунка с история на тема „Зелено Бъдеще за Европа“, посветен на Деня на Земята – 22 април 2021 г., категория „Значимо партньорство“.

Language:

  • Български
  • English
Работа при нас

Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB

Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015