1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

За поредна година, Европейската комисия организира Европейска седмица на мобилността (ЕСМ) в периода 16-22 септември с инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазването на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание в гражданите на Европейския съюз.

Темата на кампанията тази година е „Пестене на енергия“. Темата е избрана, за да насочи вниманието на обществото към този особено важен проблем, засягащ потреблението на енергия за градска мобилност. Намаляването на потреблението на енергия е в съответствие с целите на ЕСМ: насърчаване на устойчивата мобилност; стимулиране на активния транспорт; създаване на приятни за живеене градове.

В рамките на седмицата се провеждат и Дните за безопасност на пътя, организирани от МВР и Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, с които се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и нашата страна. @roadpol_eu   #zeromeanslife  

РИОСВ – Велико Търново ще отбележи седмицата на мобилността и на пътната безопасност с две инициативи.

В периода 18-21 септември на партера на инспекцията, до Центъра за административно обслужване, ще бъде организиран информационен щанд с материали, посветени на мобилността и на Дните за безопасността на пътя 16-22 септември. Посетителите на инспекцията ще имат възможност да се запознаят с целите на двете кампании и да получат стикери за дните на безопасността, които касаят всички участници в движението: водачи на МПС, пешеходци, пътници, колоездачи. Посланията на кампаниите са свързани с вниманието по време на движение, използване на колан, скоростта на движение, запазване живота на децата, използване на велосипед, толерантност на пътя.

Планирана е и беседа за пътната безопасност с деца от ДГ „Райна Княгиня“ във Велико Търново.

Kратко ръководство на тема „Пестене на енергия“ в подкрепа на общините при провеждането на политика за устойчива градска мобилност, с информация за Обществения транспорт, Активната мобилност, Намаляване на зависимостта от автомобили, Управление на мобилността и Инфраструктурни решения.

 

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015