1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Пет сигнала за пострадали бели щъркели след гръмотевичната буря и едратa градушка в началото на месеца са постъпили в РИОСВ-Велико Търново. Сигналите са подадени от жители на три села от общините Полски Тръмбеш и Павликени.

Най-много обаждания са получени от с. Масларево, където има общо 7 гнезда на щъркели. На 3 юли експертите от инспекцията са установили, че две от гнездата са пострадали. Открити са четири мъртви щъркела – 3 възрастни и един млад екземпляр. На 6 юли е открит малък щъркел, останал сам в гнездото и ранен възрастен екземпляр. Двете птици са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. На 8 юли е постъпил нов сигнал за 3 млади щъркела в безпомощно състояние. В спасителната акция са се включили екип „Енерго-Про“ – за прекъсване на електрозахранването, както и дежурен екип на РСПБЗН – Велико Търново. Едната птица е изпратена за лечение във Фондация „Диви животни“ – София, а другите две са излетели от гнездото при опита да бъдат взети от него.

В с. Сломер на 4 юли е намерен възрастен щъркел, паднал от гнездото по време на бурята. Птицата е била с травма на едното око, без видими счупвания, но неподвижен и без опити да лети. В гнездото е имало 4 млади екземпляра, които според подателя на сигнала, са обгрижвани от другия родител. Птицата е изпратена за лечение в спасителния център в Стара Загора.

На 6 юли в с. Климентово се е разрушило гнездо, една от птиците – очевидно паднала от него, е открита със счупено крило и също е транспортирана до центъра за диви животни в Стара Загора.

Работа при нас
Language:
  • Български
  • English
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015
Екологично образование
Национална кампания