1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

На 26 юни РИОСВ – Велико Търново, съвместно с Басейнова дирекция – Плевен, ще отбележат Деня на река Дунав с ученици от две свищовски училища – ОУ „Филип Сакелариевич“ и СОУ „Димитър Благоев“. Събитието е част от международната информационна кампания под надслов „Бъдете  активни, за да бъде Дунав жив“.

Пленерът с ученици ще се проведе на закрития надлез към пристанището в град Свищов от 10,30 ч. Творбите по темата „Бъдете активни, за да бъде Дунав жив“ ще представят отношението на младите хора към реката като място за живот и за отдих, източник на енергия, храна, вода, възможност за транспорт, като разнообразие на екосистеми и местообитание за много животински и растителни видове. За участниците в пленера са осигурени материали.

 

Всяка година страните от поречието на Дунав отбелязват празника на реката на 29 юни. Река Дунав е втората по големина река в Европа. Заедно с притоците си образува една от най – важните речни системи на Стария континент.

Денят на Дунав е празник за една по-чиста река, като резултат от международното партньорство на страните от Дунавския басейн. Отбелязва се с фестивали, изложби, различни форуми, срещи и образователни дейности във всички 14 държави, през които реката тече.

Отбелязването на Деня на река Дунав има за цел да заздрави единството между страните, да катализира разнообразните дейности на местно, национално и регионално ниво. Целта на празника е да засили усещането на жителите, че споделят един речен басейн и това ги прави свързани и отговорни един от друг.

България също се включва в отбелязването на този денhttp://www.moew.government.bg/?show=campaigns&cid=47

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015