1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Маратонът на четенето ще се проведе в периода 22-24 март в Свищов, Стражица, Горна Оряховица, Велико Търново, Габрово и с. Виноград, община Стражица. Той е част от инициативата „Водата в песни и стихове“ на РИОСВ – Велико Търново за отбелязване на Световния ден на водата – 22 март, организирана съвместно с Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново, Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ в Габрово и Регионалните управления на образованието.

Колко ценен природен ресурс е водата, значението й за живота на планетата Земя и необходимостта от опазването й, са лайтмотив на четенето. Организаторите ще отправят посланията на тазгодишната кaмпания „Защо хабим водата?“ за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им. Стиховете и песните ще допълнят значението на водата чрез възприятията на хората.

В четенето ще бъдат включени 115 стихотворения за водата, събрани от около 220 ученици от ІІ до ХІ клас от училища от областите Велико Търново и Габрово. Стихотворенията са на български, английски, руски и други езици, на повече от 90 автора. Ученици от СУ „Ангел Каралийчев“, Стражица, ОУ „Васил Левски“, Плачковци и СУ „Ем. Станев“, Велико Търново са изпратили 39 авторски стихотворни творби.

В инспекцията са получени текстовете на 43 песни (български народни и популярни и една песен на руски език), две гатанки и четири разказа. Млади изпълнители ще представят подбрани  песни по време на маратона.

Събраните стихове и песни ще бъдат публикувани на интернет страниците на РИОСВ и Регионалните библиотеки, за да бъдат използвани по време на маратона, в учебния процес или в извънкласните форми на обучение.

До крайния срок за получаване на материалите – 15 март, в РИОСВ са постъпили регистрационни форми от 32 учители от 17 училища в двете области:

1.      ОУ „П. Р. Славейков“, гр. Велико Търново
2.      ОУ „Бачо Киро“, гр. Велико Търново
3.      ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново
4.      VI ОУ „Иван Вазов“, гр. Габрово
5.      ОУ „Свети Климент Охридски“, с. Виноград, общ. Стражица
6.      ОУ „Христо Ботев“, с. Беброво, общ. Елена
7.      ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци
8.      СУ „Димитър Благоев“, гр. Свищов
9.      СУ „Николай Катранов“, гр. Свищов
10.  СУ „Ем. Станев“, гр. Велико Търново
11.  СУ „Свети Климент Охридски“, гр. Сухиндол
12.  СУ „Георги Измирлиев“, гр. Горна Оряховица
13.  СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица
14.  СУ „Ангел Каралийчев“, гр. Стражица
15.  Национална Априловска гимназия, гр. Габрово
16.  Старопрестолна професионална гимназия по икономика – Велико Търново
17.  ПГАТ „Цанко Церковски“, гр. Павликени

 Съгласно попълнените регистрационни форми желание за включване в маратона на четеното са проявили 213 ученици, както следва:

На 22 март – в училищната библиотека на СУ „Димитър Благоев“, гр. Свищов, в училищната библиотека на СУ „Ангел Каралийчев“, гр. Стражица, в читалищната библиотека в гр. Свищов – ученици от СУ „Николай Катранов“, гр. Свищов, в общинската библиотека в гр. Горна Оряховица – ученици от СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица и в НЧ „Л. Н. Толстой“, с. Виноград, общ. Стражица – деца от ОУ „Свети Климент Охридски“, с. Виноград.

 На 23 март в РНБ „П.Р. Славейков“ – Велико Търново – ученици от СУ „Свети Климент Охридски“, гр. Сухиндол, ПГАТ „Цанко Церковски“, гр. Павликени, Старопрестолна професионална гимназия по икономика – Велико Търново, ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново, ОУ „П. Р. Славейков“, гр. Велико Търново и СУ „Ем. Станев“, гр. Велико Търново

 На 24 март в РБ „Априлов – Палаузов“, гр. Габрово – ученици от НАГ – Габрово и VI ОУ „Иван Вазов“, гр. Габрово.

Всички четения започват в 14,00 ч. на посочените места.

Работа при нас
Language:
  • Български
  • English
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015
Екологично образование
Национална кампания