1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Ученици от ОУ „Патриарх Евтимий“ във Велико Търново представиха информация за влажни зони в България и проучване за потреблението на вода в домакинствата пред свои връсници от СУ „Емилиян Станев“. Като продължение на проведен урок за влажните зони през февруари т.г., те обърнаха внимание на значението на водата за богатото биологично разнообразие в три влажни зони с международно значение (Рамсарски места) – „Комплекс Беленски острови“, „Комплекс Ропотамо“ и „Езеро „Сребърна“, и запознаха учениците с режимите на опазване на редките растителни и животински видове в резерват „Бели Лом“. Специална презентация бе подготвена за язовир „Йовковци“, който водоснабдява повече от 250 000 жители на област Велико Търново и съседни области.

От своя страна, учениците от СУ „Емилиян Станев“ представиха постери с послание „10 причини да опазвам водата“, както и атрактивен чадър с 10 причини, поради които трябва да пазим този ценен природен ресурс. В изготвянето на постери се включиха повече от 35 ученици, които представиха своите материали на открит урок с експерти на РИОСВ на 21 март. С постерите е организирана изложба в училище.

Експерт на инспекцията бе гост на третокласници от ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица, като провеждането на урока е представен изчерпателно в текст и снимки на училищния сайт. В урок за водата и посещение на Регионална лаборатория – Велико Търново се включиха и ученици от ПМГ „Васил Друмев“, Велико Търново .

На поканата да организират събития за отбелязване на Световния ден на водата – 22 март се отзоваха и СУ „Вичо Грънчаров“, Горна Оряховица,  ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, Трявна и ОУ „Бачо Киро“, Велико Търново. Постери и макет от ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ и ОУ „Бачо Киро“ посрещат посетителите на РИОСВ за популяризиране на деня и съпричастността на учениците към темата за водата.

 

 

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015