1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

РИОСВ-Велико Търново и Европейски информационен център Европа Директно – Велико Търново, в партньорство с Катедра „География“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, организират конкурс за рисунка с история на тема „Зелено бъдеще за Европа“ за ученици и студенти от цялата страна. Той е посветен на международния ден на Земята – 22 април. Тази година, за 51-ви път, Денят ще обедини хората в общата кауза за опазване на планетата с  призива „Restore our Earth“/„Да възстановим нашата Земя“.

Целта на конкурса е да мотивира младите хора да покажат своето отношение към природната среда чрез изобразителното изкуство и литературата. Участниците трябва да начертаят или нарисуват начина, по който искат да изглежда зеленото бъдеще на нашата страна, на нашия континент, на нашата планета. В допълнение на рисунката, да напишат креативна история за това, какъв очакват да бъде този свят!

Състезанието е възможност за представяне на знания и умения и споделяне на идеи за ползване, опазване и съхраняване на природата. Популяризирането на творбите цели да предизвика емоции, диалог и вдъхновение за действия в останалите членове на обществото.

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас и студенти. Участниците могат да работят индивидуално или по двама в екип. За участие е необходимо да бъде попълнен регистрационен формуляр и към него да бъде приложена рисунката и историята (есе, съчинение).

Крайният срок за представяне на творбите е 09.04.2021 г. Участниците могат да изпратят материалите по два начина: на електронна поща или чрез куриер, на място, по пощата до РИОСВ.

Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди.

Подробна информация за конкурса може да намерите в регламента.

Работа при нас
Language:
  • Български
  • English
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015
Екологично образование
Национална кампания