1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Днес, 22 април е Ден на Земята – ден, който приобщава хората от цял свят към идеята за опазване на околната среда, спомага за промяната на ценностите и техните приоритети, като жители на планетата.

РИОСВ – Велико Търново провежда образователните инициативи с деца, ученици и студенти.

Инспекцията бе домакин на студентски семинар на тема „Планетата срещу пластмасата“. Студенти от специалностите „Приложна лингвистика с два чужди езика и международен туризъм“, „Културен туризъм“ и „География“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ представиха и защитиха разработки за пластмасата в околната среда, влиянието ѝ върху човешкото здраве и екосистемите, възможни решения за справяне с нарастващото производство и употреба на пластмасови изделия. Чрез куиз под надслов „Природата не иска живот с пластмаса“ провериха своите знания за пластмасите https://www.earthday.org/plastic-pollution-quiz/

Дискусията насочи вниманието на младите хора към темата на Деня на Земята за формиране на колективен ангажимент за справяне с кризата с пластмасите, чрез намаляване на производството на пластмаса с 60% до 2040 г. и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането не е достатъчно.

Темата за опазването на нашата планета Земя представи експерт на РИОСВ пред деца от група „Мечо Пух“ на Детска градина „Евгения Кисимова“ в гр. Велико Търново. Децата с интерес проследиха снимки за природното богатство на Земята,  разбраха, че човекът влияе върху нейното състояние и трябва да я пази като собствения си дом. Припомниха си съвети какво не трябва да правим в гората и в града и че чистотата около нас зависи и от поведението на децата. Чрез игра разбраха какво трябва да изхвърляме в цветните контейнери – отпадъци от пластмаса, хартия, метал и стъкло, които могат да се рециклират, за да се превърнат в нови продукти.

Урок на тема „Планета срещу пластмаси“ се проведе днес с ученици от 7 клас на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Велико Търново. Експерт на инспекцията ще вземе участие в урок на тема „Опазване на природата“ в 4-ти клас на СУ „Вл. Комаров“, гр. Велико Търново.

 

 

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015