1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Експерти на РИОСВ – Велико Търново провериха чистотата на пътищата в общините Велико Търново, Сухиндол, Павликени, Горна Оряховица,  Габрово, Трявна, Златарица, Полски Тръмбеш, Свищов и Дряново. Не са констатирани замърсявания и нерегламентирани сметища в проверените участъци.

Проверките са за изпълнение на предписанието на инспекцията за почистване на общинските пътища, пътното платно, съоръженията, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси. Експертите проверяват и за наличие на съдове за събиране на отпадъци и транспортирането им до съоръжения за третиране.

В изпълнение на предписанието, общинските администрации са почистили две нерегламентирани сметища на пътищата за селата Тодоровци и  Богданчовци в община Габрово, пътните отсечки: Горна Оряховица – Първомайци, Долна Оряховица – Писарево, Царева ливада – Донино – Долни Върпища, Морава – Деляновци – Овча могила, Овча могила – Драгомирово и 12 пътни участъка в община Велико Търново.

Общините Габрово, Дряново, Трявна, Павликени, Сухиндол и Велико Търново са поставили контейнери за битови отпадъци на места край пътищата, където е възможно образуването на сметища. Контейнерите се обслужват от сметопочистващите фирми.

Съвместно със служители на Областните пътни управления на Велико Търново и Габрово са проверени участъци от републиканската мрежа.

Предстоят проверки в общините Елена, Стражица, Лясковец и Севлиево.

Работа при нас
Language:
  • Български
  • English
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015
Екологично образование
Национална кампания