1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

През изминалите почивни дни в РИОСВ – Велико Търново са получени три сигнала за животни в безпомощно състояние. Касае се за защитени видове, които не могат да оцелеят сами в природата, без намесата на специалисти и според Закона за биологичното разнообразие трябва да се насочат за лечение и отглеждане към спасителен център.

Жител на с. Гергини, общ. Габрово сигнализира за паднало гнездо с  три млади екземпляра от вида Бял щъркел. Щъркелите са в добро състояние, но не могат да летят и да набавят сами храната си. Млад екземпляр от вида Европейски таралеж е намерен от жител на с. Къпиново, общ. Велико Търново. В близост не е установен възрастен екземпляр, който да се грижи за него. Шипоопашата костенурка, която е с пукнатина на корубата, e намерена на пътното платно в землището на с. Стефан Стамболово, общ. Полски Тръмбеш. Тя и останалите защитени видове са транспортирани до Спасителния център за диви животни в Стара Загора за последващи грижи и лечение. След като пораснат, младите щъркели ще бъдат пуснати на свобода, а таралежът и костенурката ще бъдат изведени в естествено местообитание.

Повече информация за действията, които гражданите могат да предприемат при намиране на бедстващо животно, т. е. когато животното има видими физически увреждания или се намира в условия, застрашаващи живота му, може да бъде намерена в Правилата на Спасителен център – Стара Загора.

 

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015