1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

Конкурсът за презентация, посветен на Международния ден на Черно море 31 октомври, се организира от Катедра „География“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и РИОСВ – Велико Търново. В него взеха участие 48 ученици и студенти, които представиха 44 презентации.

Учениците са от Велико Търново (СУ „Ем. Станев”, ОУ „Св. П. Евтимий”, ПГСАГ „А. Попов”), Дулово (СУ „В. Левски”), Исперих (ПГ „В. Левски”), село Строево, област Пловдив (ОУ ,,Хр. Смирненски“) и Враца (СУ „Хр. Ботев“), а студентите – от различни специалности на ВТУ: „География“, „История и география“, „Културен туризъм“, „Регионално развитие и геоикономика“. Конкурсът е реализиран по идея на Катедра „География“ в изпълнение на проект „Насърчаване на високи постижения в преподаването и научните изследвания в областта на географските науки“ с научен ръководител проф. д-р Стела Дерменджиева.

Младите хора представиха презентации по седем теми, свързани с международния ден, стратегическия план за Черно море, географски особености и стопанско-икономическа характеристика на българското черноморско крайбрежие, защитени територии, природноресурсен потенциал и екологични проблеми на Черно море.

Най-голям интерес са предизвикали темите за екологичните проблеми на Черно море, за географските особености и за защитените територии на българското черноморско крайбрежие (средно по 10 презентации).

Жури от преподаватели на ВТУ и експерти на РИОСВ в състав: проф. д-р Стела Дерменджиева, гл. ас. д-р Тамара Драганова, гл. ас. д-р Мария Петрова, инж. Надежда Петкова – Любомирова и гл. експерт Милка Асенова прегледа, оцени и класира презентациите.

Наградата – Приз на конкурса печелят Александър Стубленски и Георги Петрешков от XIIв клас на СУ „Христо Ботев“ с ръководител Даниела Богданова. Пълният списък на наградените участници може да видите тук.

Всички ученици и студенти ще получат грамота за участие. Седем учители ще бъдат отличени за мотивиране и подкрепа, съдействие и професионална подготовка на учениците.

Предметните награди и грамотите за участниците от Велико Търново могат да бъдат получени в сградата на РИОСВ след 04 януари 2021 г., а на тези от другите градове ще бъдат изпратени по пощата до училищата.

Организаторите благодарят на участниците в конкурса и им пожелават здраве, успехи и творческо вдъхновение!

Работа при нас
Language:
  • Български
  • English
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015
Екологично образование
Национална кампания