1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

За поредна година български ученици на възраст между 6 и 18 години могат да се включат в традиционния международен конкурс Danube Art Master (Дунавски майстор на изкуствата). Конкурсът се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR) и насърчава децата да погледат отблизо местната река, да разсъждават върху това, какво означава околната среда за тях и да създадат оригинални произведения на изкуството.

По традиция има три категории, в които състезателите могат да представят своите творения. Това са произведение на изкуството, фотография и видео. Те са допълнително разделени на под категории за юноши (6 – 11 години) и тийнейджъри (12 – 18 години). Няма ограничения в рамките на трите категории по отношение на стила.

Участниците трябва да са от държава в Дунавския басейн (Германия, Австрия, Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Румъния, България, Молдова и Украйна). Те могат да се присъединят индивидуално, като клас или група. Състезанието се провежда на две нива: национално и международно. Крайният срок за подаване към националния координатор е 31 октомври 2023 г. След като бъдат избрани на национално ниво, националните победители ще се състезават на международно ниво.

Подробна информация за Danube Art Master можете да намерите тук.

Конкурсът се организира като част от инициативите за отбелязване на Деня на Дунав – 29 юни. „Пазете Дунав син“ е тазгодишното мото на кампанията. Идеята е да се насърчат живеещите в Дунавския басейн да бъдат активни в опознаването на реката и притоците й с цел по-ефективното им опазване.

През 2004 година, по предложение на Международната комисия за опазване на река Дунав, за първи път на 29 юни се организира кампания „Ден на Дунав”. С многообразие от инициативи се показва жизненоважната роля на реката и нейните притоци. Събитията вдъхновяват хората, общностите и страните да обединят усилията си за опазването на река Дунав.

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015