1
Контакти

5002 Велико Търново
ул. "Никола Габровски” № 68
Телефон: 062/ 62 03 58
Факс: 062/ 623-784

Работно време
от понеделник до петък: 08:30-17:30 ч.

Карта с местопложението ни

Банкови сметки

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции и нак. постановления

IBAN: BG51UNCR75273140045301
BIC код: UNCRBGSF
в банка "Уникредит Булбанк" -
Велико Търново

face to people
reach2018

“Do the right mix – Придвижвай се разумно“ е двугодишната информационна кампания на Европейския съюз, която у нас се координира на национално ниво от МОСВ и цели да обърне внимание на предимствата при комбинирането на различни видове придвижване – градски транспорт, велосипед, кола и пеша. Основното й послание е, че с избора на комбиниран превоз хората могат да подобрят здравния си статус, да намалят разходите си за транспорт и да допринесат за по-чиста градска среда. Акцент в кампанията от октомври 2014-та до април 2015-та година е насърчаването на споделяне на личния автомобил с няколко пътника, които се движат по еднакъв маршрут.  

“Do the right mix – придвижвай се разумно!” и Академията за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ дават старт на конкурс за видео и снимка на тема споделено ползване на личния автомобил в градска среда. Конкурсът, който ще е активен от ноември’14 до февруари’15 година, е отворен за любители-фотографи и занимаващи се с кино, студенти или просто активни хора на възраст между 18 и 50 години, които имат какво да кажат по отношение на споделеното пътуване в градска среда в двете конкурсни категории – снимка или кратко видео.

Авторските проекти под надслов „Сподели града, сподели света“  се приемат до 5 декември  на имейл адрес office@dothemix.bg , на който трябва бъдат изпратени трите имена и възрастта на кандидата, име на проекта и линк, на който е качена кандидатурата.

Пълните условия за участие в конкурса са публикувани на www.dothemix.bg(можете да ги видите ТУК).

Кандидатурите в двете категории ще бъдат прегледани и оценени от организаторите на конкурса и компетентно жури с председател проф. дн. Любомир Халачев, декан на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, и по един представител от Представителство на Европейската комисия у нас и от Министерство на околната среда и водите, което е национален координатор на проекта „Придвижвай се разумно!“.

Шестима финалисти – по трима, излъчени в категориите ‚видео‘ и ‚снимка‘, ще получат материални награди, които ще бъдат връчени по време на официална церемония в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през февруари следващата година. Фотографиите и селектирани кадри от видео-кандидатурите на всички участници ще бъдат представени на изложба на открито в центъра на София.

За споделеното пътуване

Едно пътуване е споделено, когато шофьор предоставя транспорт на един или няколко пътници, без нито един от участниците да има финансова печалба. Познато като  ‚carpooling’ в чужбина, това споделяне на автомобил в една дестинация набира привърженици в цял свят, а вече и у нас, тъй като спестява градско пространство, намалява задръстванията и вредните емисии и в крайна сметка спестява и разход и време на практикуващите го.

За международната инициатива:

„Do the right mix“ е тригодишна кампания за устойчива градска мобилност на Европейската комисия, която води началото си от юни 2012-та година. Целта й е да подпомогне и насърчи активностите в тази сфера във всяка една от 28-те страни членки, а също и в Норвегия,  Исландия и Лихтенщайн.  Кампанията се ръководи от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на ЕК и се финансира от „Интелигентна енергия за Европа“ – помощна програма на ЕС за нетехнологични активности в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. Самостоятелни информационни кампании се провеждат в шест избрани страни, сред които е и България.

Language:
  • Български
  • English
Работа при нас
Зелен телефон

062/ 62 03 58
за подаване на сигнали за замърсяване
на околната среда (денонощно)

Предприети действия

Инф. система INCOLAB
Сигнали за корупция

Телефон:
062/ 64 68 27

Червена книга на РБ 2015